Потрійна дистиляція

Ми виготовляємо фруктовий дистилят методом потрійної дистиляції. Виробництво дистиляту – це тривалий і трудомісткий процес, який більше спрямований не на кількість виготовленої продукції, а на її якість.
Виробництво фруктового дистиляту включає кілька етапів:

  •    перший: приймання сировини для розсортування;
  •    другий: після сортування та миття сировини, фрукти потрібно роздробити та приготувати з них сусла, які надалі будуть у процесі бродіння;
  •    третій: сусла, що збродили, прямують на дистиляцію, або перегонку, кінцевим етапом якої й буде фруктовий дистилят. 

Історія

Процес дистиляції (від латинського «de-stiller» означає «капати або стікати») – це відокремлення рідини, шляхом випаровування та конденсації. Перша згадка про дистиляцію з’явилася ще за часів грецьких філософів I ст. Пізніше їхній досвід перейняли араби, удосконаливши будову перегінної установки.
У IV – V ст. середньовічні алхіміки використовують дистиляцію для того, щоб отримати еліксир вічної молодості та життя, паралельно виготовляючи запашні парфумовані есенції, різні лікарські настойки та бальзами.
У XII – XV ст. дистиляцію починають використовувати в алкогольній галузі. Та вже в XIX ст. людство знайомиться з такими алкогольними напоями, як коньяк, віскі, джин, горілка.

Як працює цей процес

Процес дистиляції включає підігрів та кип’ятіння сусла, що збродило, в результаті чого отримані пари конденсуються, і ми отримуємо спирт сирець. Цей спирт багатий на етиловий спирт та різноманітні хімічні домішки, які можуть бети небезпечними для життя людини.
Тому спирт сирець проходить вторинну перегонку, в результаті якої ми отримуємо декілька фракцій, головну та хвостову, за допомогою яких відбираються такі речовини як етиловий спирт, сивушні олії тощо та безпосередньо сам плодовий спирт.
Після накопичення у збірнику фруктовий дистилят прямує на 3-х місячний відпочинок, а далі на витримку в дубових бочках.